"Trekt op niks? Wilt u eerst kijken aub!"

31 augustus 2016
Geef die man duizend euro om niet op televisie te komen. Dat stond in de krant nog voor het nieuwe programma van Adriaan Van den Hoof op antenne kwam. Geen probleem mee, zegt Van den Hoof. "Maar zou je vooraleer je mijn programma afschiet, eerst even willen kijken!"

"Vlaamse televisie behoort tot de wereldtop en onze kijkers zijn verwend. Toch vinden mediarecensenten het nodig om wat meewarig te doen over wat er in Vlaanderen gemaakt wordt". Dat zei Medialaan-topman Erwin Deckers deze week in De Morgen. Adriaan is het daar volmondig mee eens. Wat hem vooral stoort is dat recensenten hun mening al klaar hebben vooraleer het programma op het scherm komt.

Het is alsof je roept ‘Wat een kutmuziek’, nog voor de plaat uit is.

Niks mis met recensies, integendeel, zegt Van den Hoof. Je kan er zelfs iets van opsteken. Maar nu gaat het te vaak over de persoon. Of over ‘de strijd tussen de zenders’. Van den Hoof heeft de indruk dat mediajournalisten vooral proberen elkaar de loef af te steken. Persoonlijk trekt hij het zich allemaal niet te veel aan. "Ik heb deze zomer heel veel positieve reacties gehad van kijkers over Switch. En ook de kijkcijfers waren erg goed." 

 

"Wie zit er achter de zetel"

Vanaf zondag start ‘Sorry voor Alles’, het nieuwe programma met Adriaan Van den Hoof op één. Het is een vernieuwend tv-format, bedacht door een student die afstudeerde aan het RITS. Van den Hoof stond naar eigen zeggen te kijken hoe een ploeg van jonge creatieve duizendpoten met hun fotoapparaat in een wip knappe montages in elkaar boksten. Hier is een nieuwe generatie aan het werk!

De mensen die tegen hun weten de hoofdrol speelden in 'Sorry voor Alles', hadden daar achteraf geen probleem mee. Integendeel, ze konden er smakelijk om lachen. Zeker als uiteindelijk familie en vrienden tevoorschijn kwamen om een feestje te bouwen. In die zin had het programma eigenlijk ook ‘Wie zit er achter de zetel’ kunnen heten, aldus Adriaan Van den Hoof.

Radio 1 Select