Trio Dhoore: "Als je in het buitenland wil spelen, is identiteit belangrijk"

23 maart 2017
Trio Dhoore is een Vlaamse folkgroep bestaande uit de drie broers Dhoore. En het gaat hen voor de wind. Ze staan op de cover van het Brits folkmagazine fROOTS en spelen op de grote Europese folkfestivals.

Trio Dhoore speelde in 2016 op EFEX, de European Folk Expo, waar het toonaangevende Britse folkmagazine fROOTS ze opmerkte. Koen, Hartwin en Ward Dhoore spelen met trots Vlaamse folk. Ze zijn geïnspireerd door groepen als 'T Kliekske, maar ze dompelen die traditionele Vlaamse folk wel onder in een modern, ritmisch bad.

Zo voelt het toegankelijker en is het geen humpapa, maar wel echt swingend. We proberen daarmee aan te sluiten bij bands als Sigur Ros en Olafur Arnalds. Dingen die ook heel akoestisch zijn, maar toch werken en mensen echt raakt. En dat is belangrijk.

Trio Dhoore hoopt culturele centra in Vlaanderen te overtuigen om in de toekomst meer folk te programmeren. Zij zien de toekomst van het genre positief in. 

Folk gaat, meer als in pop en rock, in een soort van golfbeweging met pieken en dalen. Ik denk dat we nu door een dal zijn, en opnieuw klimmen naar een piek. En dat er toch weer een nieuwe generatie is die het oppikt.

Trio Dhoore speelt deze zomer o.a. op Dranouter.

Luister hier naar de nummers die de broers inspeelden voor Wonderland.