Trouwen na je 40ste? Het biedt veel voordelen!

18 juni 2018
We trouwen steeds later: de gemiddelde leeftijd zit rond de 35. Toch zou het beter zijn om te wachten tot je 40ste, vindt schrijfster Aaf Brandt Corstius.

Aaf Brandt Corstius is auteur van “Trouwboekje: Zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.” Zelf trouwde ze op haar 42ste, haar partner was toen 43. Zo konden hun kinderen er ook bij zijn. “Ik had het veel minder leuk gevonden als de kinderen er niet bij waren” zegt ze in ‘Nieuwe Feiten’.

Als je al zo lang samen bent, en je ook al kinderen hebt, dan weet je ook waar je aan begint. Dan is de kans op een scheiding ook wat kleiner. Dus dat hopen we dan maar.

Bij een klassiek huwelijk horen ook de ouders van beide partijen erbij. Dat ligt al wat moeilijker als je pas op je 40ste in het huwelijk treedt. Al geeft het je ook de vrijheid om het helemaal te doen zoals je het zelf wilt. Je voelt je niet verplicht om voor de lieve vrede bepaalde tantes uit te nodigen, of in het wit te trouwen. “Ik denk dat veel mensen later denken: had ik het wat meer op mijn eigen manier gedaan.”

Zijn er dan geen nadelen? Ja, toch wel. “Ik vond heel veel jurken te jong. Ze pasten niet echt bij een vrouw van 40.” zegt Brandt Corstius. “Maar misschien had ik dat ook wel gehad rond mijn 30ste: bruidsjurken zijn sowieso nogal ingewikkelde kledingstukken.”

Aaf Brandt Corstius: “Ik heb niet echt een hele erge taille meer, dus alles met een strikje rond je middel viel af. Ook strapless jurken vind ik niet meer kunnen, behalve als je afgetraind bent. Ik vind een sluier op je hoofd, als je samen vier kinderen hebt, ook wat wonderlijk.” Het werd dus een jurk uit een warenhuis, van een gewoon merk.

Beluister het integrale interview:

Lees ook:

Radio 1 Select