Trump blijft schelden en schimpen

31 mei 2016
Trump gaat tekeer tegen Federaal rechter Gonzalo Curiel
Hij heeft de nominatie al lang op zak, maar over precies een week is Donald Trump de officiële presidentskandidaat van de Republikeinse Partij. Is hij er klaar voor om in de voetsporen te treden van coryfeeën als Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Dwight D. Eisenhower en Ronald Reagan?
Dat valt nog te bezien. Het blijft verbazingwekkend dat Donald Trump zich in deze fase nog altijd laat verleiden tot geruzie, scheldtirades en persoonlijke aanvallen. 
 
Recente voorbeelden: zijn collisie met neoconservatief boegbeeld Bill Kristol die hij op twitter uitschold voor 'dummy' en 'loser'. En de scheldtirrade tijdens een speech die hij afgelopen weekend in San Diego - vlak bij de Mexicaanse grens - hield voor zo'n 10.000 supporters. Trump nam er de vrijheid om 'twee minuten' zijn gedacht te zeggen over een rechtszaak en een - door Barack Obama benoemde - 'Mexicaanse' federale rechter die hem 'haat', die hem maar blijft achtervolgen. Die twee minuten werden er uiteindelijk bijna twaalf.
 
Die rechtszaak gaat over vermeend gesjoemel en oplichterij van de voormalige Trump University. Zou dit alsnog een struikelsteen kunnen worden? Een equivalent van Hillary Clintons emailaffaire?