Tsar B brengt muzikale ode aan Tim Vanhamel: “Een artiest die zich op verschillende manieren durft te tonen”

9 februari 2021
© Radio 1
Deze week brengen acht artiesten een muzikale ode aan hun favoriete Belpop-artiest. Tsar B koos voor rockgitarist en zanger Tim Vanhamel, haar muzikale held. En die is op zijn beurt helemaal van zijn sokken geblazen door het nummer 'Now you found me'.

“Tim Vanhamel is een artiest die zich op verschillende manieren durft te tonen. Hij is van heel zacht naar heel ruig gegaan in zijn oeuvre" zegt Tsar B over haar muzikale held Tim Vanhamel. Die eigenschap vindt ze heel belangrijk en dat soort artiesten inspireren haar. “Van alle mensen die ik bewonder, sluipt er wel ergens iets in mijn eigen muziek.”

In 2008 maakte Vanhamel het album ‘Welcome to the Blue House’. Op dat moment was Tsar B 14 jaar en "een heel emotioneel jong wezen." Geen wonder dus dat het album bleef "plakken".

Bij het maken van 'Now you found me', haar song voor 'Belpop Helden', heeft Tsar B zich dan ook gebaseerd op dat album. Ze gebruikte de tekst van ‘Until I find you’ als uitgangspunt.

“Hij zegt: 'Until I find you', en ik dacht, ik geef daar gewoon een mooi antwoord op.” 

"Sprakeloos"

Tim Vanhamel is helemaal van zijn sokken geblazen. "Het is een van de mooiste cadeaus die ik ooit gekregen heb." Herbeluister zijn reactie op de hommage via Radio 1 Select.

Bekijk de hommage van Tsar B aan Tim Vanhamel: 

Beluister het gesprek met Tsar B in 'Ayco': 

Lees ook: