Tv-gezicht Gerty Christoffels (62) is overleden

14 oktober 2020
© Lies Willaert / VRT
Maandagavond is Gerty Christoffels overleden. Ze werd 62 jaar. Voor de VRT presenteerde ze 'Boeketje Vlaanderen' en daarna 'Het ei van Christoffels'. Ze zat ook in het panel van 'De drie wijzen'. Christoffels was al een tijdje ziek.

Gerty Christoffels ging in 1984 aan de slag bij de toenmalige VRT. Haar eerste programma 'Boeketje Vlaanderen' was meteen een schot in de roos. Voor dit toeristische magazine reisde ze doorheen Vlaanderen. Met haar enthousiaste aanpak bereikte ze een miljoenenpubliek. Daarna volgde het reportageprogramma 'Het ei van Christoffels' en 'Personal update', een programma over computers. Ze interviewde toen Bill Gates, de topman van Microsoft. Ze maakte ook deel uit van het panel van 'De drie wijzen'.

In 1995 schakelde ze over naar de commerciële zender VTM voor het human interestprogramma 'Domino'. Ze werkte er ook mee aan programma's zoals 'Wie van de drie', 'Gerty, de surpriseshow', 'Huiszoeking', 'Rijker dan je denkt', 'Trouw met mij' en 'Groene vingers'.

Toen haar contract bij VTM niet verlengd werd, ging ze aan de slag als zelfstandige. Ze gaf onder andere mediatrainingen.

In 2017 zat ze nog een keer in het panel van de nieuwe reeks 'De drie wijzen' tijdens een speciale aflevering ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een jaar later kreeg ze zelf de diagnose.

Frieda Van Wijck: "Gerty was een fantastisch tv-icoon"

“Gerty was een fantastische vrouw. Ze was het meest genereuze tv-icoon dat we ooit gehad hebben”, vertelt Frieda Van Wijck, een goede vriendin van Gerty, in 'Nieuwe Feiten'.“Haar eerste programma, ‘Boeketje Vlaanderen’, is een begrip in Vlaanderen. Mensen zijn haar altijd bljiven aanspreken over dat programma.”

 

“Gerty was dan ook heel benaderbaar, en ze was in alles geïnteresseerd. Ze luisterde naar elk mogelijk verhaal.”

 

Gerty Christoffels was ook een gewaardeerd panellid in 'De Drie Wijzen'. Van Wijck: “De voorbije jaren heeft Gerty daar nog een theatertour mee gedaan, samen met Jacques Vermeiren, Kurt Van Eeghem en Walter Grootaers. Dat was een groot succes waar Gerty veel plezier aan beleefd heeft. Het waren goede vrienden.”

Ook Bill Gates werd ooit door Gerty Christoffels geïnterviewd. “Ze presenteerde het computerprogramma ‘Personal Upgrade’. Ze bekende later dat ze niets van computers afwist, maar toch presenteerde ze het programma met een zekere flair”.

 

Gerty Christoffels werd 62. “Dat is verschrikkelijk jong”, zegt Van Wijck. “De voorbije jaren ging het met ups en downs. Je blijft hopen dat het allemaal goed afloopt, maar dat is niet gebeurd.”

Frieda Van Wijck was een goede vriendin van Gerty Christoffels. Beluister het gesprek in 'Nieuwe Feiten':

Bron: vrtnws.be en 'Nieuwe Feiten'