Twee bekroonde podcasts tegenover elkaar: 'Danny | Jenny' versus 'Geduld, Californië"

7 juli 2021
Mogen we je voor vandaag één taakje meegeven? Luisteren! Gewoon luisteren naar deze bekroonde podcasts. 'Danny | Jenny' is een onwaarschijnlijk duistere, aangrijpende en verrassende trip. 'Geduld, Californië' is een documentaire die door merg en been gaat. Je vindt ze allebei in de podcast van 'Zandman'.

Geen fan van voetbal? Geen probleem! Dankzij het rijke podcastaanbod van Radio 1 is er voor elk wat wils. Elke dag stellen we twee tips aan je voor

Wel fan van voetbal? Ook geen probleem. Dan luister je gewoon een andere keer!

'Danny | Jenny'

Ken je 'Zandman'? In dat programma laat Layla El-Dekmak je op het einde van een lange dag kennismaken met de beste podcasts, boeiende documentaires of bijzondere kortverhalen.

Laat je verrassen door de grote winnaar van de NTR Podcastprijs 2020, 'Danny | Jenny'. Een onwaarschijnlijk duistere, aangrijpende en verrassende trip. Niet het typische 'boy-meets-girl'-verhaal, maar een schimmige zedenschets. Luisteren was nooit zo plezant. En zo nodig. Gemaakt door spoken-word artiest Ischa den Blanken, Bastiaan Benjamin en Max Ligtenberg. Gewoon luisteren!

Beluister hieronder 'Danny | Jenny' (Of luister via je favoriete podcast-app)

'Geduld, Californië'

Als eindwerk voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen maakte Terre Mulier een radiodocumentaire over broer Bram en zijn fascinatie voor Walt Disney. De documentaire leverde hen meteen een nominatie op voor de NTR Radioprijs in 2015. "Dit gaat door merg en been" zei de jury toen.

En terecht.

Beluister hieronder 'Geduld, Californië' (Of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels