Twee Brusselse Delhaize-supermarkten blijven dicht. Onvrede verschilt sterk van winkel tot winkel.

2 april 2020
© Charlotte Gekiere (Belga)
Twee supermarkten van Delhaize blijven ook vandaag nog gesloten. Het gaat om de winkels Flagey in Elsene en Debroux in Oudergem. Volgens Kristel Van Damme van de christelijke vakbond verschilt de onvrede sterk van winkel tot winkel.

Gisteravond hebben vakbonden en directie van Delhaize opnieuw samengezeten. De extra bonus voor het personeel, via maaltijdcheques en via korting die werknemers krijgen als ze zelf winkelen, wordt in de tijd verlengd. Vanaf dit weekend worden mondmaskers ter beschikking gesteld van het personeel. En wekelijks zal er in elk winkel gekeken worden of de hygiënemaatregelen voldoende zijn.

Volgens Kristel Van Damme van de christelijke vakbond verschilt de onvrede sterk van winkel tot winkel. “We voelen dat het afhangt van de klanten. Of de klanten zich gedragen en zich houden aan de regels: rustig afwachten, afstand houden en het winkelpersoneel respecteren. We merken dat in de winkels waar dit goed verloopt, er ook minder onrust is en het personeel zich veiliger voelt.”

We voelen dat het afhangt van de klanten. Of de klanten zich gedragen en zich houden aan de regels.

Beluister het gesprek met Kristel Van Damme via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: