Twee jaar geleden stapte Veerle Wouters uit de N-VA: “Ik denk dat ik er nog elke dag meer achter sta”

22 augustus 2018
Tot september 2016 was Veerle Wouters lid van de N-VA. Vandaag maakt ze deel uit van de tweekoppige kamerfractie Vuye & Wouters. In ‘De Ochtend’ blikt ze terug op de voorbije twee jaar.

“Het was geen makkelijke beslissing om twee jaar geleden uit de partij te stappen”, vertelt zomergast Veerle Wouters aan Xavier Taveirne. “Maar ik denk dat ik er nog elke dag meer achter sta.”

“Ik was al zeer veel jaren actief bij de partij, je hebt er veel vrienden, die een beetje familie worden, en dan stap je er niet zo makkelijk uit”, zegt Wouters. “Ik weet alleen dat veel journalisten en politicologen het idee hadden dat ze binnen een maand niets meer zouden horen van ‘die twee’. Ze dachten dat het ons nooit zou lukken zonder partij en omkadering.” Maar dat liep dus anders.

Jan Peumans, die zich als de politieke vader van Wouters ziet, voelde zich ondankbaar behandeld door Wouters, liet hij enkele maanden geleden nog weten. “Dat verraste me. Ik heb hem nooit als politieke vader beschouwd. Verder heb ik daar geen commentaar meer op. We zeggen elkaar goeiedag als we elkaar tegenkomen, maar hebben de afgelopen twee jaar niet meer met elkaar gesproken. Al komen we elkaar ook minder tegen dan vroeger, sinds ik niet meer in Riemst woon.”

Beluister het integrale interview met Veerle Wouters:

Lees ook:

Lijst van artikels