Twee meisjes in het bad: de nieuwe Cappaert

4 augustus 2018
Mensen kennen Annelies en Sarah Cappaert vooral nog van hun finaleplaats in Idool of zilveren medaille in X-factor. Maar ondertussen zijn we bijna vijftien jaar later, en zijn de zussen Cappaert een enigszins andere weg ingeslagen. Hun nieuwe cd 'Warrior of the good" is een volwassen plaat die als referenties eerder Linda Ronstadt, Joni Mitchell of Burt Bacharach heeft.

Tweede plaat na tien jaar

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Sarah en Annelies Cappaert hun eerste plaat maakten. Waarom heeft het zo lang geduurd om een tweede album uit te brengen?

"We hebben lang nagedacht over de keuze van de songs. Omdat we alles zelf gefinancierd hebben, vonden we het belangrijk dat de plaat echt goed was. Daarnaast bleek het niet gemakkelijk te zijn om de juiste muzikanten te vinden. We willen aangename mensen die ons verstaan om ons heen hebben. De zoektocht naar de juiste producer op zich heeft al zes à zeven jaar in beslag genomen. Maar met onze nieuwe producer Steve Willaert was alles wel heel snel beklonken."

Inspiratie in de natuur

Annelies Cappaert is grafisch ontwerper van beroep en heeft de hoes van het nieuwe album zelf ontworpen. "Als graficus ben ik dagelijks bezig met imago's. Voor onze eigen plaat wilde ik proberen om één op één te zijn met onszelf. Ik koos ervoor om geen photoshop te gebruiken. De foto op de hoes moet de zuurstof uitademen die ik in onze liedjes heb proberen te steken", vertelt Annelies.

De foto in kwestie werd gemaakt in een bos in de Ardennen, een regio die Annelies vaak opzoekt. Op de foto liggen de zussen in een bad. Vanwaar de keuze voor dat beeld? "Ik voel mij altijd heel ontspannen wanneer ik in een bad lig. Er komen dan vaak ideeën. Als ik alleen of even weg wil zijn van de wereld dan ga ik gewoon onder water liggen", verklaart Annelies. 

De plaat gaat over het verlies van onze vader en over onze kindertijd

Het is duidelijk dat de zussen veel inspiratie vinden in de natuur. "We zien de natuur als een ontsnapping. Sinds we onze vader verloren hebben, zoeken we veel soelaas in die natuur. Onze plaat gaat eigenlijk voor een stuk over het verlies van onze vader maar ook over onze kindertijd", aldus de zussen Cappaert.

Sarah en Annelies Cappaert
Sarah en Annelies Cappaert
Sarah Cappaert, Wouter Mattelin en Annelies Cappaert
Sarah Cappaert, Wouter Mattelin en Annelies Cappaert

Lees ook