UGent-rector Rik Van De Walle: "Sprankel hoop voor studenten en personeel"

17 februari 2021
© Radio 1
Gisteren werd beslist dat er vanaf midden volgende maand 20 procent van de lessen in het hoger onderwijs op de campus georganiseerd zou kunnen worden. Dat komt neer op 1 lesdag per week. "Het is niet de grote heropening van de universiteiten en hogescholen, maar het is wel een sprankel hoop" zegt Rik Van De Walle, de rector van de Universiteit van Gent in 'De Ochtend'.

"We hebben perspectief willen bieden aan de studenten en het personeel door vanaf 15 maart mogelijk meer lessen toe te laten op de campus", zegt Rik Van De Walle, de rector van de Universiteit van Gent in 'De Ochtend'. "Het is niet de grote heropening van de universiteiten en hogescholen, maar het is wel een sprankel hoop.

Van De Walle beseft dat veel studenten het moeilijk hebben. "De mensen die nu verbonden zijn aan de universiteiten en de hogescholen om die jongeren te helpen, doen werkelijk alles wat ze kunnen. Maar dat is niet genoeg. We hebben meer middelen en mensen nodig om genoeg te kunnen doen. Ik roep dus op om meer middelen ter beschikking te krijgen hiervoor."

De rector hoopt dat er na de paasvakantie nog meer activiteiten op de campus aangeboden zullen kunnen worden, maar daarover is nog niets beslist.

Beluister het gesprek met Rik Van de Walle via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: