VAB: "Wintersporters vragen zich af of ze thuis gaan geraken voor het einde van de kerstvakantie"

5 januari 2018
Bij VAB-Reisbijstand komen heel wat ongeruste telefoontjes binnen van Belgen op wintersportvakantie in de Alpen die zich afvragen of ze tijdig thuis zullen geraken. "Het is vooral in Zwitserland dat de mensen nog in de onduidelijkheid zitten wanneer de wegen vrijgegeven zullen worden", zegt Joni Junes van VAB in "De ochtend". Wie dit weekend terugkeert, moet bovendien rekening houden met files en verkeersproblemen.

In de Alpen is in korte tijd enorm veel sneeuw gevallen. Dat heeft ertoe geleid dat een aantal dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld. Skipistes zijn dicht en wintersporters kunnen voorlopig niet vertrekken omdat de wegen naar de vallei zijn afgesloten wegens lawinegevaar.

"We krijgen vooral veel vragen om informatie", zegt Joni Junes van VAB. "Mensen zijn nog niet echt in paniek, maar ze vragen zich wel af of ze thuis gaan geraken voor het einde van de kerstvakantie. Dat is de voornaamste zorg van de Belgen op wintersport."

"Er is wel goed nieuws, vanochtend om 8 uur is de weg in Tignes vrijgemaakt, dat is een van de verst gelegen skigebieden in de vallei in Frankrijk. Dus vanuit Frankrijk lijken de meeste wintersporters wel veilig thuis te geraken. Het is vooral in Zwitserland dat de mensen nog in de onduidelijkheid zitten of de wegen morgen of vandaag in de namiddag vrijgegeven zullen worden."

Meer informatie en de belangrijkste knelpunten op vrtnws.be