Vaderrechten? “Wanneer er een probleem is, wordt meteen naar de mama gebeld”

17 april 2018
“Nog te vaak zijn, wij vaders afhankelijk van de goodwill van de school of crèche om gelijkwaardig behandeld te worden” vindt Pieter De Bock. Hij sprong dan ook een gat in de lucht toen bleek dat journaliste Femke Van Garderen er uitgebreid aandacht aan wil besteden. En dan kwam er nog eens een minuut zendtijd in ‘Hautekiet’ bovenop!

Gisteren las ik op de sociale media een oproep van journaliste Femke Van Garderen van 'De Morgen'. Zij zoekt vaders die het gevoel hebben dat ze onvoldoende betrokken worden bij de opvoeding.

Deze oproep klinkt voor mij als voorvechter van de vaderrechten als muziek in de oren! Ik ben blijkbaar toch niet alleen die de rechten van de vader in de kijker wil zetten!

Nog te vaak zijn, wij vaders afhankelijk van de goodwill van de school of crèche om gelijkwaardig behandeld te worden. Wanneer er een probleem is, wordt meteen naar de mama gebeld en denkt men er nooit aan dat vaders best ook wel kunnen helpen.

Zelf heb ik het geluk gehad dat mijn dochter in een crèche terecht is gekomen waar er wel neutraal naar de rol in opvoeding werd gekeken. En nu ik gescheiden ben, heb ik het geluk dat de juf van dit schooljaar de briefjes wel dubbel meegeeft, maar dit is bij velen geen evidentie of vanzelfsprekendheid!

Vaders hebben ook rechten! We zijn meer dan verwekkers of donoren!

We willen onze klemtoon kunnen leggen in de opvoeding en in de zorg! Het wordt écht tijd voor de emancipatie van de vader!

Lees ook: