Vakantiebestemming gezocht!

5 november 2019
Het lijkt misschien vroeg, maar het is misschien toch al tijd om aan je zomervakantie te beginnen denken. Net nu komt Lonely Planet met een lijstje van wat dé vakantiebestemmingen van volgend jaar zijn. Op 3 staat Noord-Macedonië, op 2 Engeland, met specifieke vermelding van de Engelse kustlijn en op 1, Bhutan.

Bhutan dus. Dé reisbestemming van volgend jaar. Misschien verrassend, maar niet volgens Bhutankenner Alain Grootaers. Hij organiseert reizen naar Bhutan en vertelt waarom het kleine Himalayakoninkrijk de ideale vakantiebestemming is. En niet alleen omdat de penis er aanbeden wordt.

Is dit inderdaad het ideale moment om je zomerreis te boeken? Waar kunnen we naartoe? En welke reistrends zijn er zo nog? Dominique Vanneste, hoogleraar geografie en toerisme aan de KULeuven

Als we nu nog moeten bepalen waar we heen gaan, dan helpt het om de keuze te beperken en al enkele bestemmingen van ons lijstje te verwijderen. Brecht Devoldere trok de straat op en vroeg aan u waar we in 2020 zeker niet heen moeten gaan. Voor welke plekken in de wereld geeft u een negatief reisadvies?

In plaats van te reizen enkel en alleen voor ons eigen genoegen en plezier, kan je je reis ook plannen ten gunste van een land. Er zijn namelijk landen, die ons bezoek en onze toeristische uitgaven broodnodig hebben. Max Vrijens vertelt met de hulp van experts Jan De Deken, Stef Meerbergen en Majd Khalifeh welke landen ons volgend jaar maar al te graag ontvangen.

Veel toeristen bezoeken al eens graag een museum op reis. Het Louvre, het Uffizi of het British Museum kent iedereen al wel. Ward Bogaert geeft enkele originelere museumtips. Voor wie altijd al eens de middelvinger van Galilei of de laatste adem van Edison had willen aanschouwen!

Waar gaan we eens op vakantie volgend jaar? Het is een vraag die Valerie Koek en Tim Boffé zich nooit stellen. Simpelweg, omdat zij altijd op vakantie zijn. Met een rijdend hostel. Brecht Devoldere stapte op in Antwerpen.