Vakbond ACOD: “Ontoelaatbaar dat kleuteronderwijs openblijft”

25 maart 2021
© Dirk Waem (Belga)
De onderwijsvakbonden zijn er niet over te spreken dat volgende week alleen het kleuteronderwijs openblijft. De socialistische vakbond ACOD diende gisteren al een stakingsaanzegging in.

“Wij vinden het totaal onverstaanbaar dat men de kleuterscholen gaat openhouden”, zegt Nancy Libert van ACOD Onderwijs. “Ik heb altijd begrepen dat we de contacten binnen de driehoek gezin, school en werk zoveel mogelijk moeten doorbreken. Mij is niet duidelijk waarom we dat niet in de kleuterscholen zouden moeten doen.”

Ze wijst er ook op dat leraars in het kleuteronderwijs vaker worden blootgesteld aan mogelijke besmettingen dan in het lager en secundair onderwijs. Bovendien zijn ze minder beschermd. “Ze zijn nog niet gevaccineerd, er worden geen mondmaskers gedragen, het is ook niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden bij kleuters. Zij moeten nu fysiek onderwijs blijven geven. Wij vinden dat ontoelaatbaar.”

De andere onderwijsvakbonden beslissen pas morgen over een eventuele staking. Gisteren riep de christelijke onderwijsvakbond ouders wel al op om hun kleuters volgende week thuis te houden.

Beluister het gesprek met Nancy Libert (ACOD Onderwijs) in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: