Valt er wat muziek te ontdekken op Rock Werchter?

26 juni 2019
Foto Jokko
Het begin van de zomervakantie, dat is ook het begin van Rock Werchter. De meerderheid wil zich de komende dagen laven aan Tool, The Cure, of Florence and the Machine. Maar valt er ook wat nieuwe muziek te ontdekken? 'Wonderland' geeft tips.

Werchter is niet per se een ontdekkingsfestival, maar er staan wel wat onontdekte parels op het podium.

Eerst drie namen die je zeker moet zien, maar die je al kent als je soms eens naar Wonderland luistert.

Lizzo (zondag 13u)

Deze nieuwe popprinses van de VS is heel grofgebekt in haar bindteksten en anderzijds heeft ze een soort van Beyoncé-attitude. Spektakel gegarandeerd, en twerkende vrouwen bij de vleet.

Dan is er de groovy en zomerse band KHRUANGBIN (vrijdag 17u30), al meer dan een jaar een favoriet in Wonderland, drie steengoede muzikanten uit Texas, USA.

ROSALIA (zondag 17u30)

De grote favoriet van Korneel, Rosalia, brengt flamenco, R&B en hiphop samen in één hip jasje.

En dan iets minder voor de hand liggende namen.

Foxing (vrijdag 15u30)

Een eerste naam, die voor ons helemaal uit de lucht komt vallen : een tip van collega journalist Dirk Steenhaut.
Ze hebben net voor het weekend een "Tinydesk sessie" gespeeld voor de Amerikaanse zender NPR, dat is altijd al een mooi teken. Het is een interessante band, met een verscheiden sound: americananummers, flink doorrocken, triphopachtige beats, het zit allemaal in hun album dat ze vorig jaar hebben uitgebracht.

IBIBIO SOUND MACHINE (zondag 19u30)

Het wordt dit weekend 35 graden. Dus dan zoek je op Rock Werchter ook wel graag wat tropische vibes op. De leden van deze band hebben allemaal hun roots in de IBIBIO stam uit West-Afrika, maar zijn opgegroeid in Ghana, in Brazilië en in Londen en Nigeria.

Dan krijg je dus deze vette mix van Afrikaanse sounds en poppy beats.

TOM MISCH (vrijdag 19u30)

Deze Londenaar is de verpersoonlijking van de herontdekte funk, groove en discovibes, die opnieuw de hitlijsten kleuren, de laatste tijd.

Je kan hem ook kennen van zijn werk met bijvoorbeeld de Londense rapper LOYLE CARNER en vorig jaar bracht hij ook ‘n nummer uit met DE LA SOUL.