Van Den Driessche: "Heb er spijt van gehad en er een prijs voor betaald"

24 november 2016
"Ik heb er spijt van gehad en er een prijs voor betaald", zegt N-VA-lijsttrekker in Brugge Pol Van Den Driessche in "De ochtend" over beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die deden hem de das om tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
Pol Van Den Driessche wordt lijsttrekker voor de N-VA in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was hij nog aan de kant geschoven als lijsttrekker na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Beschuldigingen waarvoor hij overigens nooit is veroordeeld. "Ik heb me toen verontschuldigd tegenover mensen die ik onheus of te vrijpostig zou hebben behandeld", zegt hij in "De ochtend". "Ik heb daar spijt van gehad, heb daar een prijs voor betaald en ik kijk nu vooruit naar de toekomst. Ik hoop alleen dat de persoonlijke aanvallen achterwege blijven."
Van Den Driessche is voorts "bijzonder blij" dat het afdelingsbestuur hem heeft aangewezen. "Wij vinden dat we als Vlaams-nationalisten de mooiste stad van Vlaanderen mee moeten besturen", zegt hij daarover. "Er is in Brugge nood aan een nieuwe wind na 30 jaar socialisten en christendemocraten. De campagne begint wat mij betreft vandaag." Ann Soete die hem in 2012 vervangen heeft, was ook deze keer kandidaat. Zij heeft nog niet gereageerd.
Bron: deredactie.be