Van deze artiesten namen we het voorbije decennium afscheid

26 december 2019
Tijdens de laatste dagen van het jaar en het decennium kijken we even terug op wat er in de muziekwereld gebeurd is de afgelopen tien jaar. Deze keer hebben we het over de artiesten van wie we de voorbije tien jaar afscheid moesten nemen.

"We hebben dit decennium heel wat muzikanten moeten achterlaten die ons leven geraakt hebben, en daar is er één opvallend aspect aan. Er zijn heel wat artiesten gestorven omdat hun tijd gekomen was. Het waren niet alleen mensen die vroeg stierven", vertelt presentator Evert Venema in Winter Wonderland.

Farewell Tours

"Bovendien waren er ook veel meer 'farewell tours'. Soms wegens ouderdomsziektes, zoals bij Neil Diamond, die het deed omdat hij de Ziekte van Parkinson heeft. Maar artiesten doen het soms ook omdat ze aan rust toe zijn. Denk maar aan Paul Simon, Elton John, Kiss of Slayer".

Helaas werden we tussen 2010 en 2020 ook een aantal keer verrast door artiesten die hun oude dag niet gehaald hebben. Prince, Amy Winehouse, George Michael, David Bowie, Luc De Vos en Avicii bijvoorbeeld. Evert Venema giet alles in een mooi overzicht. 

Beluister het overzicht van Evert Venema hier:

Lees ook: