Van Syrië naar Vilvoorde. Via de Middellandse Zee.

2 mei 2015
Er is al oneindig veel gezegd en geschreven over de honderden vluchtelingen die de voorbije maanden verdronken zijn in de Middellandse Zee.

Terechte verontwaardiging vaak, van journalisten, activisten professoren, politici, de man in de straat... zowat iedereen, behalve... de vluchtelingen zelf. Die krijg je zelden of nooit te horen. En al helemaal niet op de radio.

Dat heeft een simpele reden: radio heeft geen ondertitels en het aantal Nederlandstalige Syriërs is... enfin, we hoeven daar geen tekeningetje bij te maken. Maar zaterdag komt daar verandering in. We hebben een Syrische vluchteling gevonden die uitstekend Nederlands spreekt.

Correctie: Pieter Stockmans heeft een Syrische vluchteling gevonden die uitstekend Nederlands spreekt: Azzam Daboul. Hoe hij hier terecht is gekomen kan je lezen op zijn blog ‘Tussen Vrijheid en Geluk’. Hoe hij vervolgens geprobeerd heeft om ook zijn familie uit de Syrische hel te redden lees je dit weekend in De Standaard Weekblad. De foto’s vind je op Flickr. En als je Azzam zelf wil horen vertellen, dan moet je zaterdag naar de radio luisteren.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

Radio 1 Select