Van vertegenwoordiger tot soepboerin van Vilvoorde

21 september 2016
'Soep & bokes' is het bedrijfje van Christel Beutels uit Vilvoorde. Ze had een drukke job als vertegenwoordiger maar nu kookt ze elke dag een 'klassieke' en een 'speciale' soep en brengt die rond met de bakfiets. Annemie komt even mee in de potten roeren.

"Ik ben gestopt als vertegenwoordiger toen mijn dochter ziek werd" vertelt Christel, "ik heb twee jaar voor haar moeten zorgen en toen ben ik beginnen nadenken over wat ik nog wou doen in het leven. Samen met mijn gezin heb ik beslist om iets te doen wat ik graag doe en waarbij ik veel thuis kan werken: soep koken". 

Christel wil met de soep ook wat nostalgie naar de mensen brengen: de geur van selder en ui als herinnering aan je kindertijd. Vandaar ook de naam 'Soep & bokes'.

Terwijl Annemie de uien voor aanbranden behoedt, vraagt ze Christel of het een makkelijke beslissing was om zomaar een vaste baan op te geven en helemaal opnieuw te beginnen. "De bakfiets had ik nog staan, ik ben kok van opleiding en de klanten vond ik door de stad in te trekken en de mensen aan te spreken". 

"Kan je met soep je brood verdienen?", wil Annemie nog weten. Christel: "Ik kom rond, en ik ben gelukkig, dat is het belangrijkste. Ik heb een tegenslag kunnen ombuigen tot iets positiefs. En ons gezin is er sterker uitgekomen."

Dan is de soep klaar. Trek gekregen? Surf naar soepenbokes.be

Soepboerin ah werk (#BEL10)