Van wie is Johannes Genard (School Is Cool) Fan Tegenwoordig?

3 september 2017
In de nieuwe reeks Van wie is de Jeugd Fan Tegenwoordig? stelt elke week een jonge Belgische artiest zijn of haar favoriete classic artist voor. Johannes Genard van School Is Cool kiest voor Kate Bush.

“Een rare keuze misschien. De reputatie in het begin van Kate Bush was dat ze een zangeres was met heel vreemde choreografieën en een ontzaglijk hoge stem.”

“Maar ik ben eigenlijk vooral fan van haar werk uit de jaren 80, dat heel duister, elektronisch en vernieuwend was op dat moment. Ze doet mij wat denken aan Björk.”

“Ik houd van haar manier van songs schrijven, super grillig en vreemd. Haar productie doet ze altijd zelf en dat is fantastisch.”

Vreemde zweverige bomma

“Kate Bush heeft lange tijd geen plaat uitgebracht, twaalf jaar in totaal. Ik heb gelezen dat ze een kind had gekregen en die gewoon op een gezonde manier wilde opvoeden. 'Ik wil geen afleiding hebben voor die opvoeding', zei ze. Het beste excuus dat je kunt geven, eigenlijk."

"Het is typisch dat als een man als een kluizenaar werkt, dan wordt er gezegd dat hij een afgesloten genie is. Maar bij haar wordt het dan een beetje de vreemde zweverige bomma die in een huis in Devon woont."

"Ik denk dat zij gewoon belangrijkere dingen te doen had dan aan haar carrière te werken."

Herbeluister het interview met Johannes Genard hier vanaf 16.11 uur.