"Vanaf volgende zondag belichaamt het parlement het nieuwe gezicht van Frankrijk"

12 juni 2017
"Vanaf volgende zondag belichaamt het parlement het nieuwe gezicht van Frankrijk." Zo reageert de Franse premier Edouard Philippe op de overwinning tijdens de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. De partij van president Emmanuel Macron zou op basis van de eerste resultaten tot 430 van de in totaal 577 zetels binnenhalen.

La République en Marche, de partij van president Macron, is goed op weg om volgende week in de beslissende tweede ronde van de parlementsverkiezingen een erg ruime absolute meerderheid aan zetels te veroveren in de Assemblée Nationale.

"Frankrijk is terug", aldus de premier van Macron, Edouard Philippe. Ook hij stelde echter vast dat een meerderheid van de Fransen vandaag niet gaan stemmen is. "Maar ondanks die lage opkomst is de boodschap van de Fransen duidelijk. Voor de derde opeenvolgende keer hebben miljoenen Fransen zich geschaard achter het vernieuwingsproject van de president."

Met een grote meerderheid in het parlement zal president Macron zijn programma op wetgevende vlak makkelijk kunnen uitvoeren. Premier Philippe beloofde de hervormingen te zullen doorvoeren.

Volgende zondag is er de definitieve tweede ronde van de parlementsverkiezingen. "Dan zal het parlement het nieuwe gezicht van onze Republiek belichamen", aldus de Franse premier.
 

Bron: deredactie.be