Vandaag brugdag: minder treinen, banken open en postkantoren gesloten

16 augustus 2019
Met welke openingsuren moet je vandaag rekening houden?

Vervoersmaatschappij De Lijn houdt vandaag -vrijdag- vast aan de normale dienstregeling voor de zomer, en hetzelfde geldt voor de MIVB en het Brusselse net. De NMBS schaft een aantal treinen af, vooral piekuurtreinen. Als reiziger checkt je best op voorhand de aangepaste regeling op de routeplanner of de website.

In Vlaams-Brabant is het busverkeer van De Lijn verstoord omdat er een staking is uitgebroken in een aantal stelplaatsen. Een deel van de chauffeurs is ontevreden over de dienstregeling voor vandaag. Meer op vrtnws.be

De banken gingen gisteren (donderdag) dicht, maar zijn open vandaag. Geld afhalen aan automaten, of met de kaart betalen, blijft steeds mogelijk.

De postkantoren, daarentegen, maken wel de brug, en blijven dus ook vandaag gesloten. De post bezorgt nog wel kranten, magazines en pakjes, maar geen brieven. Postpunten en Kariboopunten volgen de openingsuren van de winkels waarin ze gevestigd zijn.

Voor stedelijke en gemeentelijke diensten is er geen algemene regel. Het is het beste om vooraf de website na te kijken van de dienst die u wil bereiken.

Radio 1 Select