Vandaag overleed Bowie, Bawie of Boewie?

10 januari 2017
Hoe moet je de naam David Bowie in hemelsnaam uitspreken? Chris Dusauchoit heeft er in de minuut bij Hautekiet zo zijn eigen idee over.
You say pateeto I say pataato, en ook al houden velen het op Bowie ik zeg veel liever Bawie. Ik ben niet alleen zoals je kon horen, ook de grote Jeremy Paxman doet het, net als de iets kleiner uitgevallen Ricky Gerveez, of noemt u die Zjervai misschien?
In mijn Studio Brussel dagen, die ik met jou mocht delen, goede Jan, zei onze baas Jan Schoukens ook dat wij zijn hitje moesten aan- en afkondigen als Let’s daaance, terwijl de man wel duidelijk let’s dèèèènce zingt. Het Engels is mooi voor wie het een beetje kan plaatsen.
Ik zeg Bawie net zoals ik Bawb Dylan zeg en niet Bob. Bob is een bouwer en rijdt iedereen nuchter naar huis, Bawb komt z’n kot niet uit voor een nobelprijs. Bawie zeg ik en ik zeg het met trots, niet om mordicus scheef te liggen maar omdat Bawie zoveel meer branie heeft dan Bowie. Daarenboven klinkt Bawie erg Cockney, en hij was van Londen, The Thin with Duke, of is het Thin White Djuke?

Lijst van artikels