"Vandaag is mijn droom werkelijkheid geworden"

30 maart 2017
Sarah kon in het kader van Duodag meedraaien op de redactie van Hautekiet. In De Minuut vertelt ze over haar dag.

Mijn droom,

Vandaag heb ik mijn maatje de radio ontmoet. Met lood in mijn schoen ben ik vanmorgen vertrokken met de trein naar Brussel. Gelukkige kwam ik al een collega tegen “als ik hem zo mag noemen toch” die mij op het juiste spoor richting radio zette.

Er speelde allerlei dingen door mijn hoofd, ik had namelijk de opdracht om een volle minuut iets op de radio te zeggen. Hoe ga ik dat klaar krijgen? Ook dacht ik aan mijn maatje de radio. Gaat mijn maatje mij ook leuk vinden? Zal ik voldoen aan wat me te doen staat? Word ik afgewezen of zal hij mij omarmen?

Als kleuter luisterde ik al elke dag met veel interesse naar de radio en wilde toen al meer weten wie er in dat machien zat. Vandaag is mijn droom dan werkelijkheid geworden.

Via duoday kreeg ik een kans om dit gebeuren mee te maken. Dankjewel Joke van GTB, Dankjewel Hautekiet voor deze kans. Door hen zit ik toch maar mooi mijn tekstje te lezen op de radio. Ben wel geen Anja Daems of Leen Demaré, Sven Ornelis of Albrecht Wauters maar daar zit ik niet mee, ik blijf gewoon Sandra.