Vandenbempt vervangen tijdens topper: "Te hard geroepen toen ik vastzat op toilet"

24 oktober 2016
Door stemproblemen haalde radiojournalist Peter Vandenbempt het einde van Club Brugge-Anderlecht niet. Lichte paniek op een Oekraïens toilet was de oorzaak van alle ellende. "Ik geraakte er niet meer uit en door de hoge tijdsnood heb ik liggen brullen."
De honingzoete stem van Peter Vandenbempt klonk gisteren opvallend rauw en hees in de eerste helft van Club Brugge-Anderlecht. Toen na de rust Johan De Caluwé plots opdook achter de microfoon was meteen duidelijk dat er iets aan de hand was.

"Ik moest geweldig drukken op mijn stem om er geluid uit te krijgen", zegt Vandenbempt. "Dat kan ik niet nog eens drie kwartier doen of er is schade, dacht ik, en dus heb ik me bij de rust laten vervangen door mijn uitstekende collega Johan."

Voor de oorzaak van de stemproblemen moeten we enkele dagen terugkeren, naar een hotelkamer in Lviv. Daar was Vandenbempt neergestreken voor de Europese match van AA Gent. Een toiletbezoek liep er serieus uit de hand.

"De klink van het toilet was stuk. Toen ik de deur weer wou opendoen, werkte die klink niet meer. Omdat de collega's in de kamers naast mij hun boeltje al aan het pakken waren om te vertrekken, was er hoge tijdsnood en heb ik liggen brullen. Daarbij heb ik mijn stem geforceerd."

"Dus ofwel was ik daar op 10 minuten weer uit, ofwel zou ik minstens 2,5 uur vastgezeten hebben tot iemand mij kwam oppikken. Maar uiteindelijk heb ik het toilet een beetje verbouwd en de klink afgebroken. Zo heb ik mezelf kunnen bevrijden."

Intussen had Vandenbempt wel het hele hotel bij elkaar geroepen. "Ik moest héél hard roepen, omdat het toilet hermetisch afgesloten was. Ik heb ook overal op geklopt. De collega's vertelden me achteraf dat het hele hotel dat kon horen, maar dat wist ik zelf dus niet."

"Neem vanaf nu telefoon mee of laat deur open"

Vandenbempt deed er uiteindelijk nog alles aan om zijn stem weer in de plooi te krijgen voor de topper. "Ik heb wel 5 koppen melk met honing gedronken, maar dat heeft uiteindelijk weinig geholpen."

Een tweede keer zal hem dit niet overkomen. "Als ik nu nog eens naar toilet ga op mijn hotelkamer neem ik mijn telefoon mee of laat ik de deur gewoon open."

Bron © Sporza