Vaste waarden en verrassende nieuwkomers op Radio 1

22 augustus 2019
Op maandag 2 september start Radio 1 het najaar met een nieuwe programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Een overzicht.

Nieuw

Byloo

Het blok van 9.00 tot 10.00 uur is vanaf dit najaar in goede handen van Vincent Byloo. In 'Byloo' gaat hij elke weekdag muzikaal op wandel met de actualiteit en verzorgt de soundtrack bij het nieuws.

Vincent Byloo

De Tribune

'Retro' ruilt op maandagavond zijn plaats in voor 'De Tribune' (van 19.00 tot 20.00 uur), een sportshow met een vooruit- en terugblik op de sportweek. De show wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Vandenbulcke en David Naert.

Dwars

Op dinsdag, woensdag en donderdag is het blok van 19.00 tot 20.00 uur volledig voor Karolien Debecker. In 'Dwars' is er plaats voor afwijkende meningen en originele argumenten. De studiogasten gaan er in mee, of net niet.

Karolien Debecker

Vox

Op zaterdagvoormiddag klinkt in 'Vox' een nieuwe stem. Sien Wynants presenteert voortaan het programma, elke zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Sien Wynants

Belpop

De zaterdagnamiddag (van 13.00 tot 15.00 uur) op Radio 1 blijft in het teken staan van Belgische muziek. Wat wel verandert, is de naam van het programma en de presentator. 'Allez Allez' wordt 'Belpop' en  Floris Daelemans neemt de presentatie over van Wouter Mattelin.

Floris Daelemans

Vaste waarden

 • 'De Ochtend' (van 6.00 tot 9.00 uur) blijft in handen van twee duo’s: Michaël Van Droogenbroeck en Sara Vandermosten nemen de ene week voor hun rekening, Xavier Taveirne en Benedikte Coussement de andere week. Op zaterdagochtend blijft Thomas De Graeve gastheer, op zondagochtend Steffy Merlevede.
 • 'De Wereld van Sofie' (van 10.00 tot 12.00 uur) gaat door op zijn sterk elan van vorig jaar. Sofie Lemaire zoekt samen met haar redactie opnieuw naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.
 • In 'Nieuwe Feiten' (van 12.00 tot 13.00 uur) gaat gastheer Lieven Vandenhaute op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je elders niet hoort.
 • 'De Wereld Vandaag' (van 16.00 tot 19.00 uur) blijft die van Ruth Joos en Ruth Roets. In de vooravond houden zij de vinger aan de pols van de actualiteit en duiken ze dieper in de grote nieuwsverhalen van de dag.
 • Met 'Ayco' (van 13.00 tot 16.00 uur) haalt Ayco Duyster de Radio 1-luisteraars met muziek zachtaardig uit hun middagdip.
 • 'Culture Club' blijft op vrijdag (van 18.00 tot 20.00 uur) de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.
 • Op zaterdagochtend schuiven Koen Filet en Sven Speybrouck aan de Interne Keukentafel.
 • 'Classics' blijft een vaste waarde op zaternamiddag met Ronald Verhaeghen.
 • In 'Touché' (zondag, om 11.00 uur) verwelkomt Friedl' Lesage elke zondag een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven
 • Ook 'Sporza' blijft op vrijdag (van 20.00 tot 23.00 uur), zaterdag (van 18.00 -23.00 uur) en zondag (vanaf 14.00 -20/23.00) een vaste waarde. Met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, Aster Nzeyimana, Catherine Van Eylen en David Naert mist de Radio 1-luisteraar niets van de sportactualiteit.
 • Van maandag- tot donderdagavond (van 20.00 tot 23.00 uur) is er natuurlijk 'Wonderland' met Korneel De Clercq voor de muzikale fijnproevers. En in het weekend is er 'Time Out' met Michael Robberechts.

Radio 1 Select