Veerle Baetens: “Het leek wel alsof ik op leercontract was”

26 oktober 2017
“De beste Vlaamse fictie ooit”, zo omschrijft onze filmman Ward Verrijcken de nieuwe fictieserie “Tabula Rasa”. Veerle Baetens schittert opnieuw als actrice, en ze schreef ook mee aan het scenario. “Een leerschool”, zegt ze in “De Ochtend”.

“Ik heb altijd een dubbel gevoel gehad over acteren” zegt Baetens “Wil ik wel steeds voor die camera staan?”. Want een mens wordt er steevast voor de leeuwen gegooid. Gewoon bezig zijn met schrijven, en op haar kamer wat ‘aanrommelen’, vond ze daarom bijzonder fijn. Al had ze nog veel te leren:

Voor mij was dit een leerschool, ik was echt op leercontract.

Een succesvol leercontract dan wel, want Ward Verrijcken noemt het de beste Vlaamse fictie ooit. “Dat doet deugd” zegt Baetens “Maar het zorgt ook voor hoge verwachtingen.” In ieder geval is men in Duitsland al geïnteresseerd. En wellicht volgen er nog landen die de serie overnemen.

Baetens heeft aflevering 1 al op groot scherm en op haar computer gezien. Zondagavond gaat ze gewoon naar de televisie kijken. En daarna blijft ze gewoon schrijven. Aan de verfilming van “Het Smelt” bijvoorbeeld.

Lees ook: