Veranderen gruwelijke slachthuisbeelden jouw vleesconsumptie?

12 september 2017
Er zijn opnieuw schokkende beelden opgedoken uit een slachthuis, deze keer in Izegem. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights maakte met een verborgen camera beelden in het slachthuis waarop te zien is hoe de dieren hardhandig worden aangepakt. Hautekiet wil weten of dit jouw consumptiegedrag beïnvloedt.

Opnieuw komt een slachthuis in opspraak. Deze keer in het West-Vlaamse Izegem. Net zoals enkele maanden geleden, in het varkensslachthuis van Tielt, maakte Animal Rights weer beelden met een verborgen camera. In vier dagen tijd werd zo’n zestig uur beeldmateriaal verzameld waarop ook in het Izegemse slachthuis ongeoorloofde praktijken te zien zijn.

“Ze behandelen dieren met elektrische piggelaars. Ze passen die apparaten eigenlijk systematisch toe, wat verboden is door de wet”, zegt Nadine Lucas van Animal Rights. “We zien ook hoe ze zeer hardhandig gebruik maken van stokken. Dan hebben we ook kunnen vaststellen dat heel wat dieren ook onverdoofd geslacht worden. Je ziet de runderen onderste boven aan de vleeshaken hangen en ze vertonen duidelijk tekenen van bewustzijn”.

Lees verder onder de video (Opgelet, schokkende beelden)

Reageer:

  • Sta jij er bij stil onder welke omstandigheden het vlees op je bord werd geslacht?
  • Veranderen gruwelijke beelden (zoals die van Tielt en Izegem) jouw vleesconsumptie?

Lees meer op vrtnws.be