Verdachte Dallas wilde "blanke agenten" doden

8 juli 2016
Blanke agenten waren het doelwit van de schietpartij in Dallas, waarbij vijf politieagenten het leven lieten. Dat heeft de politie van Dallas bekendgemaakt tijdens een nieuwe persconferentie.
Tijdens een protestmars tegen politiegeweld werden vannacht vijf politieagenten doodgeschoten in de Amerikaanse staat Dallas. Zeven andere politieagenten raakten gewond en ook een burger liep verwondingen op. De politie pakte drie verdachten op.
 
Eén verdachte werd door de politie gedood. De man hield zich schuil in een parkeergarage, maar na uren onderhandelen werd hij om het leven gebracht door explosieven van de politie. De verdachte verklaarde voor zijn dood dat hij blanke slachtoffers wou maken, bij voorkeur politiemensen. Hij was naar eigen zeggen woedend na de recente gevallen van dodelijk politiegeweld tegen zwarte burgers, zegt de politie. De verdachte zei dat hij niet gelinkt is aan een groep en dat hij alleen heeft gehandeld.
 
Volgens de Amerikaanse media gaat het om Micah Johnson, een 25-jarige reservist bij het Amerikaanse leger. De autoriteiten hebben de identiteit van de overleden verdachte wel nog niet bevestigd.
 
Er zijn momenteel ook geen indicaties dat de verdachte internationale banden had. De politie onderzoekt nu of er nog andere mensen betrokken zijn.