Verdachte van kindermoord aangehouden in Spanje

27 augustus 2018
Jos Brech, de man die verdacht wordt van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen, is vanmiddag aangehouden in Spanje. Dat meldt de Nederlandse politie. Brech zit vast in een Spaanse cel en zal op korte termijn uitgeleverd worden aan Nederland.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige, die de verdachte herkende aan de hand van foto's die de politie woensdag verspreidde. Door samenwerking met de Spaanse politie kon de man vanmiddag worden aangehouden.

De Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. De Vries, die de familie Verstappen bijstaat, meldt dat Brech zo'n 50 à 60 kilometer van de Spaanse stad Barcelona is opgepakt. Hij woonde afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met andere dakloze mensen. "De familie Verstappen is erg opgelucht", zegt De Vries. "Ze zijn heel blij dat het zo snel gegaan is."

De familie hoopt dat Brech gaat praten en ze snel antwoorden krijgen over wat er gebeurd is met Nicky. "We willen graag antwoorden hebben. Tegelijk zijn we bang voor wat er gebeurd is. Maar anders blijf je eraan denken en heb je ook geen rust", zegt moeder Berthie Verstappen aan NOS.

Pas als Brech gaat praten en ook wordt veroordeeld, kan de familie verder. "Als we weten wat er gebeurd is, hij op een plek zit waar hij thuishoort, kunnen we dat gedeelte in ieder geval afsluiten."

Bron: vrtnws.be

Lees meer over de zaak Nicky Verstappen op vrtnws.be