"Via verhalen op muziek wil ik een plek creëren om mens te zijn"

17 april 2017
Zangeres Wende onderzoekt in haar nieuwe voorstelling 'MENS' de vraag 'wat betekent het om mens te zijn'? Samen met onder andere schrijver Dimitri Verhulst.

Nederlandse zangeres Wende Snijders experimenteert graag met de vage lijnen tussen muziek en andere kunstvormen. In haar nieuwe project MENS vermengt ze lied, beeld en tekst met elkaar om een zeer ambitieuze vraag te beantwoorden: wat betekent het om mens te zijn? Hiervoor nam ze zichzelf onder de loep en zocht een manier om dit poëtisch weer te geven. Daarin slaagde de muzikante door samen te werken met verhalenvertellers van deze tijd, waaronder Dimitri Verhulst. Ze kende zijn boeken en was er zo door omvergeblazen dat ze haar stoute schoenen aantrok en hem vroeg om samen te werken. En zo geschiedde.

Bestaat er nu een antwoord op deze aartsmoeilijke vraag? Dat kan je gaan ontdekken in de Stadsschouwburg te Leuven (25/4), De Bourlaschouwburg te Antwerpen (22/5) en het Cultuurcentrum te Dilbeek (23/11). Meer info en tickets vind je hier