“Verkeer is een gezelschapsspel, je moet de spelregels volgen”

7 december 2015
Het aantal verkeersdoden in België is dit jaar opnieuw zeer hoog. Het verbaast radiopresentator Michel Follet niet. "Er is een soort agressiviteit waar ik elke dag mee te maken krijg, omdat ik rijd als een 70-jarige."

Michel Follet hoort rechts niets. En daarom heeft hij geen richtingsgevoel, want hij weet niet wat er van links of rechts komt. Toch doen al zijn reflexen het wel nog, hij kijkt gewoon extra goed uit.

Hij rijdt wat trager op de weg, en dat wordt hem vaak niet in dank afgenomen. "Mensen beginnen op je bumper te rijden, of ze worden wat kwaad."

Mensen denken vaak dat spelregels voor een ander zijn, maar niet voor henzelf.

 

Follet wil geen verkeersbrigadier spelen, maar het verontrust hem wel. Zelf heeft hij dertien auto-ongevallen op zijn naam staan. Maar, zo zegt hij "Van die 13 was ik 9 à 10 keer nooit in de fout geweest." 

We hebben afgeleerd om te gehoorzamen, zeker in het verkeer.

 

Een slecht huwelijk, geeft hij zelf toe. Maar toch houdt Follet zich wél echt aan de spelregels. Hij oppert dan ook voor meer hoffelijkheid in het verkeer: "Hoffelijkheid moet echt aangeleerd worden, en mensen moeten de spelregels echt kennen", besluit Follet.

Radio 1 Select