Wie wordt de Beste leraar Nederlands van België en Nederland?

18 januari 2017
Wie is de beste, meest inspirerende leraar Nederlands van België en Nederland? Dat vragen radioprogramma's De bende van Annemie (VRT - Radio 1) en De Taalstaat (NPO Radio 1) zich af. Ken jij een fantastische leerkracht Nederlands of bén je zo'n leerkracht? Dan is dit het moment om in te schrijven!

Voor de vierde keer op rij organiseert het Nederlandse radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1 de verkiezing van de beste leraar Nederlands van België en Nederland. Dit jaar springt De bende van Annemie mee op de kar. Ook deze vierde jaargang is het doel van de zoektocht benadrukken wat een mooi vak Nederlands is. En hoe belangrijk het voor iedereen is om de taal goed te kunnen spreken en schrijven.

Wij gaan op zoek naar leerkrachten die inspireren, die met passie het vak Nederlands doceren, die de liefde voor taal aan de klas kunnen overbrengen.

 

KEN JIJ ZO'N LEERKRACHT?

Belangrijke voorwaarde is dat de leerkracht (V/M) het vak Nederlands doceert in de eerste, tweede en derde graad van het secundair onderwijs. 

Ken jij een leerkracht die wel eens de béste leerkracht Nederlands van België en Nederland zou kunnen zijn? Schrijf hem/haar dan in via deze link

Inschrijven kan tot 4 februari. Snel zijn is dus de boodschap!

 

DE VERKIEZING OP JE RADIO 

Uit de lijst van voorgedragen leerkrachten worden 12 genomineerden geselecteerd. Zij worden uitgenodigd in het programma De Taalstaat. Op 6 mei wordt de shortlist bekendgemaakt, gekozen door een jury bestaande uit (hoog-)leraren.

Het publiek wijst de uiteindelijke winnaar aan: op 20 mei 2017 wordt de Beste Leraar Nederlands van Nederland en België bekend gemaakt. 
Meer details daarover volgen later!

Leerkracht Nederlands