Verkrachte paaseieren

3 oktober 2015

Zaterdag hebben we een plastisch chirurg te gast aan onze keukentafel. Het beeld dat wij hebben van plastische chirurgie, dat zijn vrouwen in windels die eruit zien als verkrachte paaseieren. Dat is een mopje van Adriaan Van den Hoof. Als je dit leest Adriaan, stuur je een factuur?

We gaan dat gesprek als volgt aanpakken: We beginnen met “Dag Jan Jeroen Vranckx. U bent – hoe zal ik het zeggen – (zo gaan we dat zeggen, met die ‘hoe zal ik het zeggen’. Dat klinkt lekker spontaan, alsof we het allemaal ter plekke verzinnen) een soort van... Jeff Hoeyberghs.” En dan leunen we achterover. Meer hoeven we niet te doen. Want dokter Vranckx gaat zich als een gek beginnen verantwoorden. Dat plastische chirurgie veel meer is dan enzovoort enzovoort.

Wij weten al wat hij allemaal gaat zeggen, want wij hebben zijn boek gelezen ‘Plastische chirurgie. Voorbij de de clichés’, maar u misschien nog niet en dat is zonde want het is allemaal razend interessant. Geloof ons: verhalen die u wil horen. De foto’s uit het boek kunnen we u niet tonen. Dat is een van de voordelen van radio.

Voor wie ze toch wil zien: zaterdag 10 oktober ontvangen we dokter Vranckx in Leuven op het Land van de Nieuwsgierigheid. Net zoals deze heren. En nog vele anderen. Als u even vooraf reserveert, bent u meer dan welkom.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

Radio 1 Select