"Verliefdheid is een oogziekte"

9 januari 2015
Gaan koppels te snel uit elkaar als het even wat minder goed gaat? Die vraag stelt Dora Gasia zich op haar blog. "Na de weddingboom en de babyboom, ben ik nu willens nillens in een verschrikkelijke echtscheidingsgolf beland."

In Vlaanderen gaan elk jaar 11.567 koppels uit elkaar. Dat cijfer nam de afgelopen jaren wat af, maar meer dan 1 op de 2 huwelijken draait nog altijd uit op een scheiding. In 1960 was dat nog 1 op de 15. Gaan we te gemakkelijk uit elkaar?

Blogster Dora Gasia vraagt het zich af op haar blog. "Voor je beslist om komaf te maken met die persoon omdat je denkt dat hij of zij je ongelukkig maakt of voor je die persoon laat gaan, verzeker je ervan dat je alles gedaan hebt dat je kon om het tij te doen keren."

Relatietherapeut Alfons Vansteenwegen reageerde: "Met iemand samenleven, vraagt een inspanning doen. Maar een inspanning doen, doet ook deugd. Geven doet meer deugd dan krijgen"

Hij deed vervolgens de uitspraak van de dag: "Verliefdheid is een oogziekte. Je ziet dingen die er niet zijn. Zo worden ernstige verschillen niet goed gezien"

REAGEER!

Scheiden mensen te snel? Doen we te weinig moeite om een relatie in leven te houden? 
Heb je zelf al spijt gehad van je scheiding (of die van anderen in je omgeving)? Of helemaal niet?
 

 

Foto © Sophia Franklin