"Verschillende doden in door lawine getroffen hotel in Italië"

19 januari 2017
In Italië zijn "meerdere doden" gevallen in een hotel dat getroffen werd door een lawine. Dat melden Italiaanse media. De lawine is mogelijk veroorzaakt door de reeks aardbevingen van gisteren.

In het getroffen hotel Rigopiano - in de gemeente Farindola in de Abruzzen - logeerden op het moment van de ramp 20 toeristen, bovenop het aanwezige hotelpersoneel. In totaal raakten zo'n 30 mensen bedolven. Enkelen van hen konden via sms de reddingsdiensten verwittigden. "Help, we sterven hier van de kou", klinkt het in het bericht, aldus Italiaanse media.

Onmiddellijk kwam een grote reddingsoperatie op gang, maar die werd bemoeilijkt door het dikke sneeuwtapijt. Na enkele uren konden de reddingsdiensten toch bij het getroffen hotel raken. Daar vonden ze de lichamen van "meerdere dodelijke slachtoffers", maar de reddingsoperatie is nog steeds aan de gang en er zijn nog altijd enkele mensen vermist.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend, maar mogelijk zijn daar dus ook buitenlanders bij. Buitenlandse Zaken in Brussel heeft alvast contact opgenomen met de Italiaanse autoriteiten voor meer informatie

De regio werd gisteren getroffen door een reeks van vier behoorlijk krachtige aardbevingen. Mogelijk hebben die bevingen de lawine veroorzaakt, al is dat op dit moment nog niet helemaal zeker. Elders in de streek begaven delen van gebouwen het onder druk van de bevingen en het gewicht van de sneeuw. Op die manier kwam ook een 83-jarige man om het leven in zijn stal.

 
 
 
"Verschillende doden in door lawine getroffen hotel in Italië"

Radio 1 Select