"Vervangen automaten zorgt ervoor dat scholen op zoek moeten naar andere inkomsten"

28 november 2016
Over vier jaar mag er geen frisdrank meer verkocht worden op school.In de plaats daarvan alleen nog water, melk en gezonde tussendoortjes.
De scholen en de voedingsindustrie hebben daarover vandaag een engagementsverklaring ondertekend. Een grote aanpassing voor vele scholen want 65% van de scholen heeft op dit moment nog een frisdrankautomaat. Stan Catteau, directeur van het Heilig Hartcollege in Tervuren, heeft in het Heilig Hartcollega de frisdrankautomaten al vervangen door automaten met gezonde dranken in zoals bijvoorbeeld water of ongezoete fruitsappen.
 
Voor de scholen zijn de automaten een bron van inkomsten. Het vervangen van de automaten zorgt ervoor dat scholen nu op zoek moeten naar andere inkomsten.
 
Het vervangen van de inhoud van onze automaten is een goede zaak. Het is nu enkel nog afwachten wat het economische gevolg is. 
 
Stan Catteau had in het verleden al een yoghurt automaat maar moest deze wegdoen omdat het niet rendeerde. Of de alternatieve dranken gaan renderen, valt af te wachten besluit Catteau.

Radio 1 Select