Vicepremier De Sutter (Groen): "Extra pakket maatregelen, kappers liggen op tafel helaas"

24 maart 2021
© Radio 1
Om 9 uur komt het Overlegcomité van alle regeringen samen om de coronacijfers te bekijken en strengere coronaregels te bepalen. Want het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames lijken sneller te stijgen dan verwacht. Mogelijk beslist het overlegcomite om niet-essentiële winkels weer te sluiten. De ministers gaan ook na of de kappers en andere contactberoepen nog open mogen blijven.

Of de scholen dichtgaan is niet duidelijk. "Het zal een extra pakket aan maatregelen zijn, en het is niet uitgesloten dat dit ook op tafel ligt", aldus vicepremier Petra De Sutter (Groen) in 'De Ochtend'. "Maar er zal ook moeten gekeken worden naar andere sectoren zoals de contactberoepen, dat zijn dan de kappers helaas (...) De vrijheid gaan we niet verder beperken door bijvoorbeeld niet-essentiële verplaatsingen aan banden te leggen. De buitenbubbel ligt misschien wel op tafel."

Volgens De Sutter zouden de regels niet langer dan drie of vier weken worden aangehouden. Er zou geen vervroeging komen van de avondklok, zei De Sutter nog. "Uit wat ik begrijp is daar absoluut geen draagvlak voor."

Beluister het gesprek met Petra De Sutter in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: