VIDEO: De magie van Daniel Norgren

24 mei 2019
Liefst zit hij op de afgebladderde trappen van een oud huis in de bossen van Zuid-Zweden. Te kijken naar esdoorns die goud uitslaan in de middagzon. Gitaartje dabei. Glaasje whiskey. Daniel is een romanticus en maakt muziek in de traditie van de Americana uit de fifties en sixties. Met zijn band kwam hij langs voor een heerlijke Wonderland Sessie.

Het nieuwe album van Daniel Norgren heet Wooh Dang. Een parel. Hij trok met zijn band naar een aftandse textielboerderij uit de 19de eeuw, midden in de bossen. Het interieur was decennialang onaangeroerd, vloeren kraakten, ramen piepten, een oude Duitse piano rammelde een beetje. De juiste sfeer om de vintage Americana songs van Daniel tot leven te laten komen. Alles werd live en analoog opgenomen.

Diezellfde vibe was er ook tijdens de Wonderland Sessie van Daniel en zijn band. Met zijn vieren in een kring, kijken en spelen. Speciaal voor ons maakten ze van The power en Rolling rolling rolling, twee songs van het nieuwe album, één lang betoverend lied.

Voor je kijkt toch even zeggen dat Binson een belangrijke rol speelt. Luister hieronder naar het interview met Daniel en zoek Binson in de clip.