Vier apps die je verplichten om veilig te rijden

27 september 2016
Een kwart van de zware verkeersongevallen heeft te maken met gsm'en achter het stuur. Dat blijkt uit betrouwbaar Amerikaans onderzoek. Gsm'en en rijden gaan dus niet samen, maar wat als je niet aan de verleiding kan weerstaan? Installeer dan een van de onderstaande apps en ga veilig de weg op!
  • Argenta Veilig Onderweg blokkeert sociale media, e-mailprogramma’s en chatprogramma’s zoals Facebook, Twitter en WhatsApp tijdens het rijden. De app activeert zichzelf van zodra je ongeveer 15km/h rijdt. (Enkel beschikbaar voor Android.)
  • Cellcontrol is een app die je aanschaft in combinatie met een 'bakje' voor in de wagen. Het bakje detecteert wie er aan het stuur gaat zitten, en blokkeert enkele functies op de smartphone van de bestuurder. Voor bezorgde ouders is er ook een familieformulie.
  • Live2Txt is misschien de eenvoudigste app op de markt. Druk op 'on' wanneer je begint te rijden, en alle inkomende telefoontjes en berichten worden geblokkeerd. De persoon aan de andere kant van de lijn wordt ervan verwittigd dat je onderweg bent.
  • SafeDrive maakt van veiligheid een spel. Van zodra je 10km/h rijdt, activeert de app zichzelf. Hoe langer je veilig rijdt, hoe meer punten je verdient. Met de verdiende punten krijg je korting bij een groot aantal bedrijven.