"Vijf Chinese vrouwen hebben mijn leven gered"

15 december 2015
In een vorig leven werkte VIER-reporter en presentator van 'De Blauwe Gids' Luc Haekens voor het VRT-reportageprogramma 'Napels zien'. Tijdens één van zijn reportagereizen, in China, ging het grondig mis voor hem. Een handvol moedige Chinese vrouwen hebben toen zijn leven gered.

Voor het tv-programma 'Napels zien' zocht reporter Luc Haekens een Vlaams koppel op in China dat een kindje wilde adopteren. Na een week hard werken ging hij er met twee collega's naar een grote, lokale discotheek. Maar dat liep toen bijna verkeerd af.

Als enige drie Belgen, en buitenlanders, waagden ze zich in de grote discotheek. Na enkele drankjes zocht hij het toilet op. Wat er toen gebeurde, achtte hij niet voor mogelijk. Hij werd er aangevallen door een tiental mannen.

"Het gebeurde heel geleidelijk, eerst een paar die me duwden, daarna begonnen ze te knijpen. Tot op een bepaald moment een tiental Chinezen met me aan het gooien waren."

Luc was erg bang, en zijn collega's hadden niets in de gaten. "Ik zag de agressie in hun ogen, ik dacht dat het verkeerd zou aflopen."

Tot er plots vijf Chinese vrouwen een schild rond hem vormden en hem naar buiten begeleidden. Zijn collega's hadden dat wél opgemerkt, en samen namen ze de taxi naar het hotel. 

"Op een bepaald moment dacht ik dat ik zou sterven, maar die vijf vrouwen hebben de gemoederen kunnen bedaren.", aldus Luc Haeckens.

 

Foto © VRT