Vijf jaar na afscheid keren Ayco Duyster en Eppo Janssen terug naar Studio Brussel met 'Duyster'

22 juni 2020
Vijf jaar na de laatste uitzending keren Ayco Duyster en Eppo Janssen vanaf september terug naar Studio Brussel voor een nieuw seizoen van 'Duyster'. "Het is altijd blijven kriebelen, ook bij een hele groep luisteraars die met 'Duyster' zijn opgegroeid" vertelt Ayco Duyster bij 'Byloo'. Fans van het programma 'Ayco' moeten zich geen zorgen maken: Ayco zal het programma op Studio Brussel combineren met haar werk op Radio 1.

"Dit was 'm dan. De laatste mag het licht uitdoen." Met die woorden nam Ayco Duyster exact vijf jaar geleden afscheid van het Studio Brussel-publiek. Vijftien jaar lang was ze samen met muzieksamensteller Eppo Janssen een vaste afspraak voor veel luisteraars. De muziekkeuze was bijzonder, waardoor het programma een heel eigen stijl kreeg. Maar vijf jaar geleden was het tijd voor afscheid, want Ayco Duyster stapte over naar Radio 1, waar ze nu al vijf jaar in de namiddag presenteert.

Nu - twintig jaar na de start en dus vijf jaar na het afscheid - keert het programma 'Duyster' terug naar de radio. "Het is altijd blijven kriebelen, ook bij een hele groep luisteraars die met 'Duyster' zijn opgegroeid", zegt Ayco bij 'Byloo'. 

Jan Van Biesen, het nethoofd van Studio Brussel, is ook enthousiast. "Hier gaan we de vele liefhebbers een groot plezier mee doen. Geen trip in nostalgie of een langgerekt eerbetoon, maar gewoon 'Duyster': the real deal, een herfst lang op de radio. Ik leg mijn koptelefoon en warm dekentje al klaar."

'Duyster' zal vanaf zondag 6 september elke zondag vijftien weken lang te horen zijn op Studio Brussel, telkens van 22 uur tot middernacht. Fans van het programma 'Ayco' moeten zich geen zorgen maken: Ayco zal het programma op Studio Brussel combineren met haar werk op Radio 1!

Beluister het gesprek met Ayco Duyster in 'Byloo':

Bron: vrtnws.be en 'Byloo'

Lees ook: