Vincent Kompany stopt met voetballen: "Afscheid van een absolute grootheid uit de Belgische sportgeschiedenis"

17 augustus 2020
© Laurie Dieffembacq (Belga)
Verrassend nieuws uit de Belgische voetbalwereld: Vincent Kompany (34) zet een punt achter zijn carrière als voetballer. Hij wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe coach van Anderlecht: voor 4 seizoenen. "We nemen afscheid van een absolute grootheid uit de Belgische sportgeschiedenis" zegt Peter Vandenbempt in 'De Wereld Vandaag'.

Kompany coach, Vercauteren verlaat Anderlecht

Het was geen geheim dat er spanningen waren tussen Frank Vercauteren en zijn speler-trainer Vincent Kompany.

Kompany, die sinds de voorbereiding aan de kant staat met een blessure aan de adductoren, wil met Anderlecht het voetbal brengen van Pep Guardiola. Vercauteren is wat pragmatischer en meer resultaatgericht.

Normaal zou Kompany nog voetballen tot en met het EK voetbal, maar nu zet hij toch een punt achter zijn carrière als speler en wordt hij per direct hoofdcoach van Anderlecht. Vercauteren verlaat de club.

"Je kan hem niet overschatten als speler"

Peter Vandenbempt (Sporza) volgde de persconferentie en kwam langs voor een analyse in 'De Wereld Vandaag'. "Je kan Kompany niet overschatten als speler" vertelt hij daar. "Hij was de eerste voetballer die internationale bekendheid heeft vermaard: hij is bekend over de hele wereld. Dat mag je letterlijk nemen: van Afrika tot Azië, en ook in Amerika, heeft hij op billboards gehangen. En wat het voetbal zelf betreft, is hij misschien wel een van de allerbesten die ons land heeft gekend. We nemen vandaag afscheid van een absolute grootheid uit de sportgeschiedenis."

Vandenbempt vindt het overigens ook bijzonder jammer en pijnlijk dat Frank Vercauteren de club moet verlaten. "Hij is een monument voor het Vanden Stockstadion."

Beluister het gesprek met Peter Vandenbempt:

Bron: sporza.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Lijst van artikels