Vind jij het een probleem dat Belgische voetbalclubs in Chinese handen komen?

3 februari 2017
Komt voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) binnenkort in Chinese handen? De 1B-club heeft een voorakkoord met een Chinese investeringsmaatschappij.

OHL, dat na de degradatie van eerste A naar eerste B in financieel moeilijke papieren zit, zoekt al een hele tijd naar een investeerder. Voetbalkenners zijn niet verbaasd dat de club een financiële injectie uit China zou krijgen, want de voorbije jaren kwamen al een handvol Belgische clubs in Chinese handen.

De clubs die in Chinese handen zijn hebben alleen maar lovende woorden voor de Chinese investeerders. Johan Plancke van KSV Roeselare zegt in De Standaard: “We zijn er zonder problemen in geslaagd onze eigenheid niet te verliezen.”

Sporteconoom Trudo Dejonghe (KU Leuven) is scherp voor de clubs die kiezen voor het Chinese geld: “De Belgische competitie dreigt een babysitliga te worden, en voor eigen jeugdspelers zal er geen plaats meer zijn”.

Reageer

  • Vind jij het een probleem dat Belgische voetbalclubs in Chinese handen komen?
  • Vrees jij voor het niveau van onze competitie als dat nog meer zou gebeuren?

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.