Vind jij verkeersinformatie op de radio belangrijk?

29 november 2017
“Beste VRT, stop met je luisteraars dagelijks dezelfde nutteloze verkeersinfo voor te schotelen”. De boodschap van Guy Smeets gisteren in De Minuut was duidelijk.

Beluister de minuut van Guy:

“Wat is de meerwaarde van jullie verkeersinformatie? Geloof je nu ècht dat dit de files zal oplossen of hen zal helpen om de files te vermijden?”, vraagt Guy zich af.

“Iedereen heeft toch een smartphone met allerlei handige apps om verkeersinformatie te ontvangen?”

Guy is niet alleen met zijn verkeersinfo-frustratie. Dankzij de siliconenfile en de uitzonderlijk drukke ochtendspitsen van de voorbije weken vragen wel meer mensen zich af waarom de radio nog minuten lang vertelt wat iedereen al weet: het staat overal stil.

Waarom is er op de radionetten van de VRT nog altijd verkeersinformatie te horen? Is het inderdaad niet zo dat iedereen gepersonaliseerd verkeersadvies op z’n smartphone krijgt? Die vragen leggen we voor aan VRT-radiomanager Els Van de Sijpe.

En aan VRT-verkeersanker Hajo Beeckman vragen we waarin de verkeersinformatie op de radio het verschil kan maken in vergelijking met apps als Waze en Touring Mobilis.

Reageer

  • Vind jij verkeersinformatie op de radio belangrijk en nuttig?
  • Luister jij naar de verkeersbulletins op de radio om je route en vertrektijd te bepalen? Of vertrouw je helemaal op verkeersapps, en mag de verkeersinformatie wat jou betreft helemaal afgeschaft worden?