“Vinden we het uithuwelijken van kinderen niet belangrijk genoeg om aan te kaarten?”

20 juni 2016
Enkele dagen geleden had het Canvas-programma "De afspraak" het over de dikwijls moeilijke relatie tussen homoseksualiteit en religie. Bart Schols vroeg op de man af hoe rabbijn Aaron Malinski en imam Brahim Laytouss zouden reageren als hun zoon een homo zou zijn. Die vraag beantwoorden, viel beiden heel moeilijk, en een hele discussie barstte los. Hicham El Mzairh (sp.a districtsraadslid in Wilrijk) wijst op nog een andere krasse uitspraak van de rabbijn.

Dit debat vorige week ook gezien?

“Akkoord, er is nog werk aan de winkel” reageert Hicham El Mzairh. Maar dat rabbijn Malinsiki elders in het gesprek zei dat jonge kinderen worden uitgehuwelijkt, onthield de pers blijkbaar niet. Daarom:

De minuut zendtijd van Hicham El Mzairh

Een imam en een rabbijn zitten naast elkaar in een nieuwsstudio, en het enige wat de pers onthoudt is dat ze rond de pot draaien bij het vragen hoe ze zouden reageren moest hun kind homoseksueel blijken? Akkoord, nog werk aan de winkel bij de 2 gemeenschappen. Maar heeft iemand wel gehoord wat meneer Malinski zei over 'het op jonge leeftijd uithuwelijken van hun kinderen'?! In België wel te verstaan! Of vinden we dat niet belangrijk genoeg om aan te kaarten? 

Waar blijven de Mia Doornaerts en de Etienne Vermeerschen met hun kritiek en opiniestukken?

Of heeft maar één gemeenschap het patent op uithuwelijken van kinderen? nl. De Moslimgemeenschap. Ik begrijp de verontwaardiging, maar willen we alstublieft wat minder selectief zijn?