Vlaamse jongerenorganisaties roepen samen op: "Tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten"

22 februari 2021
© Bekawoof.com (via Unsplash)
Drie grote Vlaamse jongerenorganisaties roepen gezamenlijk op om jongeren niet te vergeten bij het volgende Overlegcomité. "Het is tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten", zegt Louis Notte van de Vlaamse scholierenkoepel in 'De Ochtend'.

De Vlaamse Jeugdraad, de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten bundelen de krachten in een vlammende nota, schrijft 'De Morgen'. Ze roepen het Overlegcomité van komende vrijdag op om jongeren prioriteit te geven bij de versoepelingen.

"Het is tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten", verduidelijkt Louis Notte van de Vlaamse Scholierenkoepel in 'De Ochtend'. "We hebben al heel vaak onze stem laten horen. Het is tijd dat daar ook eens iets mee gebeurt, zodat corona iets draaglijker wordt voor jongeren."

De jongerenorganisaties willen bijvoorbeeld weer meer buitenschoolse activiteiten voor jongeren, in grotere bubbels, of nieuws over kotbubbels. Ook op school moet er weer ruimte komen voor meer dan enkel leren, vindt de scholierenkoepel. "Op dit moment is schooltijd gereduceerd tot enkel les volgen, omdat ook gewoon alle andere activiteiten niet meer doorgaan. Daarom vragen wij om die activiteiten toch weer, coronaveilig, te laten doorgaan: een boswandeling, een stadsspel, om die dagelijkse sleur te doorbreken."

Ook verschillende regeringspartijen hebben eerder al opgeroepen om na te denken over versoepelingen voor jongeren.

Beluister het gesprek met Louis Notte (Vlaamse Scholierenkoepel) via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend' 

Lees ook: