Vlaamse partijen willen alle tuincentra weer openen

9 april 2020
Nicole Baster
Alle partijen in het Vlaams Parlement dringen aan op een heropening van de tuincentra. Dat bleek gisteren tijdens de commissie Landbouw. Ze hebben een brief geschreven aan minister-president Jan Jambon (N-VA) om een heropening te vragen bij de volgende vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.

De sector van de tuincentra hinkt nu op twee benen: tuincentra die dierenvoeding verkopen, mogen open blijven, de andere moeten hun deuren gesloten houden. De Vlaamse partijen zijn het er over eens dat alle centra op een veilige manier moeten kunnen openen.

Dat er nu op weinig plekken bloemen en planten te koop zijn, kan tot problemen leiden, zegt Dirk Ballekens van de Belgische Tuincentra Vereniging in 'De ochtend'. “Doordat er in weinig verkooppunten bloemen en planten te koop zijn, krijg je in die winkels problemen met social distancing.”

Ook Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) ziet voordelen in een heropening. "Veel mensen zitten thuis. Als het kan met respect voor de social distancing, geeft men de mensen weer iets wat ze kunnen doen. Voor de bloemisten kan het een stukje troost brengen als er meer afzetmogelijkheden komen."

Bron: VRT NWS

Beluister het volledige gesprek met Dirk Ballekens:

Lees ook: