"Voer een verkorte 'burgerdienst' in, je kan er zoveel uit leren!"

19 februari 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken

Vandaag is onze nieuwsgast econoom Geert Noels.

 

 

 

Hij is lid van de 'groep van veertien', de wijzen die Steven Vanackere moeten bijstaan bij de hervorming van het leger. Dat doet hem denken aan zijn eigen legerdienst. Noels behoorde tot één van de laatsten die nog verplicht hun legerdienst moesten doen. "Daar leerde je er het beste van te maken, ook al was het niet altijd even plezant." Eigenlijk vindt Geert Noels dat er een soort 'verkorte burgerdienst' zou moeten komen - "geen 12 maanden maar misschien 12 weken" - omdat je in die periode erg veel nuttige dingen kan leren. Bovendien zie je zo een doorsnede van de hele maatschappij, die je anders te weinig tegenkomt.

Verder is hij ook aangedaan door het overlijden van wielrenner Claude Criquiélion. Hij heeft 5 keer meegereden met de 'cyclosportive Criq', een wedstrijd die Criquiélion mee organiseerde. Daar zag hij hoe 'de Criq' zich de laatste jaren meer liet gaan, zich niet meer zo goed verzorgde.